dijous, 30 de juny del 2011

MILLOR SENSE REVENGISMES NI VIVIDORS DE LA POLÍTICA

El primer Ple d’esta legislatura després de la sessió d’Investidura (celebrat el passat 28 de juny)  ha vingut a demostrar que alguns dels pitjors vicis de l’anterior període persisteixen, però altres s’han començat a corregir.

Tenint en compte la difícil situació econòmica general, el BLOC-Coalició Compromís ha defensat repetidament una retallada substancial dels salaris dels polítics incloguent l'eliminació dels assessors, una figura que últimament havia degenerat, en alguns casos, en simples vividors de la política, com tot el món sap.

Al Ple, el PP ha proposat que els salaris dels regidors del govern més els assessors dels grups polítics sumaren un total de 222.000 € a l’any. Això representa una rebaixa aproximada del 25 % respecte a l’anterior govern, on els salaris de regidors i assessors van arribar en un principi a la desorbitant xifra de 336.000 € (després deixada en 294.000 €). I això que ja estàvem en plena crisi !

Esta retallada global del 25 % ens sembla correcta perque significa una mesura que va en la línea de l’austeritat que defensem, per això hem votat a favor.

A més, el BLOC-Coalició Compromís ha renunciat a que el seu assessor cobre ni un sol euro i ha demanat que els diners que li correspongueren es destinen íntegrament a Benestar Social, concretament a la partida d’Acció Social, que serveix per atendre les necessitats més urgents i dramàtiques dels ciutadans sense recursos. Amb este gest no es van a arreglar els problemes dels més necessitats, però considerem que 2.120 €/any i, per tant, 8.480 € al final de la legislatura per alguna cosa hauran sigut útils. I ens preguntem, la resta de grups realment necessiten un assessor una hora al dia?

Estrella Carcasona diu mentides perque ha decidit crispar la legislatura

El govern també ha oferit al BLOC-Coalició Compromís representar a l’Ajuntament de Puçol en l’organisme supramunicipal de la Xarxa Valenciana de Municipis Sostenibles. I ho hem acceptat perque, a més de ser una causa completament compatible amb el nostre programa electoral i el nostre ideari, ens permet enllaçar amb el treball de l’Agenda Local 21 i l’auditoria mediambiental que vam començar a fer en 1999. Ara bé, també hem criticat que el govern no haja donat a la resta de grups de l’oposició l’oportunitat d’estar en algun altre òrgan supramunicipal. Això sona a revengisme i és una decisió que no ens ha agradat gens, per això hem votat a favor de l’esmena socialista que reclamava que tots els grups pogueren estar en altres òrgans d’estes característiques.

Per la seua part, la portaveu d’IxP, Estrella Carcasona, ha acusat el BLOC-Coalició Compromís d’acceptar un càrrec supramuncipal retribuït, la qual cosa és falsa. Carcasona menteix, i no per ignorància o equivocació, sinó per mala fe. Ella millor que ningú hauria de saber que representar a Puçol en la Xarxa Valenciana de Municipis Sostenibles no suposa cobrar ni un sol euro, ni en salari, ni en dietes, ni en cap altre concepte perque el representant del nostre municipi en eixe organisme durant l’anterior legislatura era l’exregidor i excompany del seu grup, Enrique Donate, una persona que té els nostres respectes. De bones a primeres, i sense cap fonament, Carcasona ataca el BLOC-Coalició Compromís i demostra que ha decidit fer una política basada en la calúmnia, les mentides i les falses acusacions amb la intenció de crispar des dels inicis de la legislatura enlloc de treballar pels interessos del poble.

Tot açò, l’incipient revengisme del govern i els atacs crispadors d’altres que no s’acomoden a estar en l’oposició sense salaris i assessors de luxe, no és més que un reflex del sectarisme polític que, desgraciadament, ha impregnat la vida política recent de Puçol i que des del BLOC-Coalició Compromís  desitjaríem que s’acabara d’una vegada per totes.

Els ciutadans i la situació socioeconòmica ens exigeixen menys batalletes estèrils i més altura de mires. Menys política de bàndols i més responsabilitat compartida. El govern municipal és el primer que ha de donar exemple. I a l’oposició ens correspon exigir-li-ho i deixar-se de partidismes miops. Puçol s’ho mereix.

1 comentari: